Adoptieprocedure Stichting Story of the Strays

 

  • Na het ontvangen van uw screeningslijst nemen wij contact via mail of telefoon op. Houdt dus ook na het invullen van onze screeningslijst uw spamfolder in de gaten.
    Wij zullen u een aantal vragen stellen over de gezinssituatie, de woonsituatie en in hoeverre er voldoende tijd is om een hond zo optimaal mogelijk te verzorgen. Niet alleen een pup heeft in de beginperiode veel zorg en aandacht nodig, ook oudere honden hebben tijd en aandacht nodig om te kunnen wennen aan het nieuwe leven in een gezin.
  • Wij proberen zo veel mogelijk informatie over de hond van uw dromen te verschaffen. We zijn een kleine club en besteden veel aandacht aan research, we weten goed waar de honden vandaan komen en soms ook wat hun achtergrond is (de achtergrond is niet altijd bekend, wat onontkoombaar is bij zwerfhonden).
  • We stellen een adoptieovereenkomst op met daarin afspraken over de vergoeding en wat er verwacht wordt van u als adoptant en hoe wij achtervanger blijven als er toch onverhoopt problemen blijken te zijn.
  • Vervolgens wordt er besproken op welke datum uw nieuwe gezinslid aan zal komen in Nederland (of indien mogelijk België). Wij maken dan ook een whatsappgroep aan zodat iedereen betrokken is bij de spannende reis naar Nederland. Hier wordt de voortgang, en aankomst informatie ook in gedeeld. Mede ook nog extra tips en informatie voor de eerste periode.
  • Als u besluit een hond bij ons te adopteren bent u verplicht een anti ontsnappingstuig bij ons aan te schaffen, deze kosten 25 euro.

 

De adoptiekosten voor onze pups zijn €400, voor de volwassen honden zijn de kosten €375. Uw hond is dan volledig gevaccineerd, gechipt, ontwormd, en is in het bezit van een Europees paspoort. Tevens wordt elke hond voor vertrek/adoptie nog eens extra nagekeken door een dierenarts in Griekenland.

De totaalkosten bij adoptie zijn dus voor pups €425 en voor volwassen honden €400.

Honden ouder dan 12 maanden zijn gesteriliseerd, want ons beleid is er op gericht om voortplanting te beperken.

De prijs is inclusief de kosten van het transport. Bij adoptie vragen wij een vooruitbetaling van 150 euro.  Een hond nemen is een verantwoordelijkheid van vele jaren en dit voorschot is zowel voor u als adoptant als voor ons als stichting een extra zekerheid. U weet zeker dat de door u gekozen hond definitief voor u gereserveerd wordt, en wij krijgen van u het signaal dat u een weloverwogen beslissing neemt. Wij hopen dat we hierdoor een scheiding krijgen van mensen die serieuze belangstelling hebben en mensen die, hoe goedbedoeld ook, te impulsief reageren op een hond en hier toch helaas weer op terug komen.