De trip naar het Kozani gemeente asiel 11-07-2020

Gepubliceerd op 30 juli 2020 om 13:27

Welkom in de hel van het gemeente asiel van Kozani.


Onmacht, echt ongelooflijk veel onmacht, anderhalve week geleden kregen Melissa en ik toegang tot het gemeente asiel. 5 jaar lang was er niemand toegelaten, in het kader van nietswetende documentairemakers kregen we na meerdere genegeerde (35) telefoontjes en mails een mail van de burgemeester zelf, we mochten op maandagochtend heen.

Kelly bracht ons heen en zette ons op een afstandje af, die zei nog tegen mij, jij van alle mensen gaat hier naar binnen, weet je het zeker? Ja, ik wil het niet maar dit moet onder de aandacht komen, het gaat niet om ons, maar om de honden.

Het gemeente asiel bevind zich op een oud militair terrein, onderweg erheen kwamen we een ietwat grote boze hond tegen...
Eenmaal aangekomen moesten we ons in een "maanpak" hijsen, dit voor de hygiëne?!

We kregen het standaard PR praatje, maar we weten beter en konden doorvragen, de honden? Tsja, wat moet ik zeggen? Het is triest, heel erg triest, en het grijpt me nu nog aan, omdat ik weet dat ze niet teruggezet worden, maar waarschijnlijk daar sterven of in de bergen gedumpt worden en nooit meer teruggevonden worden, de honden waren zeik en zeiknat van het waarschijnlijke schoon spuiten, sommige honden vol met eigen ontlasting en urine, en de geur? Ik kan het niet eens plaatsen.

ZO veel lieve lieve schatten, met zoveel mooie kansen als zij geholpen mogen worden, op dat moment was alles mogelijk, we mochten hondjes adopteren, 2 dagen na ons bezoek heb ik direct weer contact gezocht, 1 hond raakte mij specifiek, maar tot nu toe geen reactie, en eerlijk.... Ik ben bang dat die er ook niet komt.

Ik walg van deze gemeente, ik walg ervan dat ze geen hulp aannemen, ik walg ervan dat hun zogenaamd het enige officiële goedkeurde asiel zijn in Kozani, een officiëel goedgekeurd asiel die word gerunt door een alcoholist, en de echte rescuers? Die worden alleen maar tegen gewerkt.

Ik blijf hoop houden, en wij geven niet op, we gaan door, en hopen dat we ooit die ingang krijgen ♡


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.