Gastgezin worden


 

De vraag naar honden (gemiddeld 150.000 per jaar) is tenslotte veel groter dan het aanbod, dus waarom geen dier van straat redden en hiermee de illegale handel (broodfok) verminderen? 

 

Gastgezin zijn is mogelijk het dankbaarste vrijwilligerswerk dat er bestaat. Je redt een hond uit een verschrikkelijke situatie, je bent getuige van de transformatie van een onzeker hoopje ellende tot een stabiele vrolijkerd. Allemaal dankzij jouw goede zorg. Wat houdt die zorg precies in, want gastgezin zijn vraagt wel wat commitment. 

 

1 Ervaring met honden 

Vrijwel alle honden moeten wennen na hun aankomst in Nederland, het leven wat zij hebben in Griekenland is eigenlijk niet vergelijkbaar. Ervaring met honden is daarom echt een must! Je moet kunnen inschatten wat de hond nodig heeft.

 

2 Geduld met honden is essentieel

De honden zijn geen thuissituatie gewend en moeten alles nog leren en overal aan wennen. Ze zijn nog niet altijd zindelijk, zijn soms wat bang, moeten wennen aan ons huiselijke ritme, de stofzuiger, fietsers en gasten over de vloer. Dit vergt geduld van het gastgezin.

 

3 Rust en ritme voor de hond

De honden hebben het meeste baat bij rust en ritme. Omdat alles al zo nieuw voor ze is, hebben ze veel voordeel bij weten wat er gaat gebeuren. Dus een vast ritme van uitlaten (start met kleine rondjes), spelen, eten en slapen kan veel goeds doen. Dat betekent dat je als gastgezin het belang van de hond even voorop moet zetten. In elk geval tot de hond een beetje zijn draai heeft gevonden. 

 

4 Hond in balans

Zorg ervoor dat de hond in balans komt. Dat bereik je door het dier voldoende voer, veiligheid, beweging en uitdaging te geven. Een tevreden hond ontspant makkelijker.

 

5 Onbepaalde tijd

Als gastgezin weet je niet hoe lang een hond bij je blijft, dit kunnen enkele dagen tot enkele weken zijn. 

Ons streven is de meeste honden geadopteerd naar Nederland te laten komen, maar soms is het fijn als een hond een week of 2/3 even kan ''landen'' in Nederland.

 

Voordelen van gastgezin zijn:

Het meest dankbare vrijwilligerswerk wat er bestaat

Je redt een hond

Het is ontzettend fijn als je de hond ziet groeien

Je ontvangt onvoorwaardelijke liefde en vele knuffels