Liefde kent geen grenzen


 

Wij zijn Mandy Beets en Wendy Binkhorst

 

Mishandeld, achtergelaten en verstoten. Dit is het lot van vele honden die in Griekenland leven. Het gebrek aan goede voorzieningen en opvang leidt ertoe dat talloze Griekse honden een leven leiden dat gekenmerkt wordt door pijn en eenzaamheid. De omstandigheden waarin de honden gevonden worden zijn ronduit wreed en schrikbarend. De honden worden als oud vuil op straat gegooid, mishandeld en niet zelden vermoord.

 

Na het aanschouwen van zoveel dierenleed heeft Mandy besloten om een officiële stichting op te richten; Stichting Story of the Strays.

Vanuit de stichting helpen wij deze verwaarloosde en mishandelde honden. 

 

Mandy werkt vanaf het begin samen met Griekse vrijwilligster Kelly Stefanidou.  Met enige regelmaat gaan wij naar Kozani toe, om in het asiel te ondersteunen met de zorg voor de honden. Daarnaast nemen wij goederen mee, denk daarbij aan dekens, voeding, medicijnen et cetera.

 

Al geruime tijd hebben wij ervaring met het opvangen van honden die vanuit Griekenland naar Nederland komen, het doel is om goed gesocialiseerde honden naar Nederland te halen.
Honden waarvan wij denken dat ze niet zullen kunnen aarden in onze maatschappij helpen we door middel van een goed asiel, juiste voorzieningen, dierenartsbezoeken en sterilisatie- en castratieprojecten.

 

 

Onze Griekse vrijwilligers

 

Kelly is van origine Grieks, zij is getrouwd met Sakis, waar zij een dochtertje van 1 jaar oud mee heeft.

Samen met haar man Sakis zetten zij zich al 9 jaar in voor de zwerfhonden in Kozani,

zij doen dit met ontzettend veel liefde! Buiten het asiel met alle honden verzorgen zij ook de honden die nog

op straat en in de bergen leven. Ze voeren castratie- en sterilisatieprojecten uit voor de straathonden,

maar ook voor honden die gewoon een eigenaar hebben. 

Ze helpen elke hond, ten alle tijden!