Ons doel onze missie


Wij zijn Kelly Stefanidou, Mandy Beets en Mandy Postma geboren en getogen in IJmuiden, en ontzettende dierenliefhebbers.

 

Mishandeld, achtergelaten en verstoten. Dit is het lot van vele honden die in Griekenland leven. Het gebrek aan goede voorzieningen en opvang leidt ertoe dat talloze Griekse honden een leven leiden dat gekenmerkt wordt door pijn en eenzaamheid.

 

Vanuit Stichting Story of the Strays helpen wij deze verwaarloosde en mishandelde honden. Al geruime tijd hebben wij ervaring met het opvangen van honden die vanuit Griekenland naar Nederland komen.

De omstandigheden waarin de honden gevonden worden zijn ronduit wreed en schrikbarend. De honden worden als oud vuil op straat gegooid, mishandeld en vermoord.

 

Na het aanschouwen van dit dierenleed, hebben wij besloten om een officiële stichting op te richten, Story of the Strays. Met deze stichting werken wij samen met 1 vrijwilliger in Griekenland.

Onze lijn met Griekenland is kort, wij werken samen met Griekse vrijwilligster Kelly Stefanidou,, samen met haar man heeft zij de zorg over hun 82 asielhonden, daarnaast voorzien zij ook alle straathonden van voeding. Met enige regelmaat gaan wij naar Kozani toe, dit om hun te ondersteunen met de zorg voor de honden, ook nemen wij goederen mee naar Griekenland, denk aan dekens, voeding, medicijnen enzovoort.

 

Het doel is om goed gesocialiseerde honden naar Nederland te halen.
Honden waarvoor dit niet mogelijk is, helpen we door middel van een goed asiel, juiste voorzieningen, dierenartsbezoeken en sterilisatie- en castratieprojecten.

 

Vanuit de praktijk leren wij ontzettend veel, wij vangen allemaal zelf honden op, ook gaan wij binnenkort

meerdere modules volgen om onze kennis te verbreden, je bent nooit uitgeleerd!

 

Onze Griekse vrijwilligster Kelly Stefanidou

 

Kelly is van origine Grieks, getrouwd en heeft een dochtertje van 1 jaar oud.

Samen met haar man Sakis zetten zij zich al 9 jaar in voor de zwerfhonden in Kozani,

zij doen dit met ontzettend veel liefde! Buiten het asiel met alle honden verzorgen zij ook de honden die nog

op straat leven en in de bergen. Ze voeren castratie en sterilisatie projecten uit voor de straathonden,

maar ook voor honden die gewoon een eigenaar hebben. 

Ze helpen elke hond, ten alle tijden! 

 

"Liefde kent geen grenzen"